dimarts, 27 de setembre del 2011

JAZZ!

Avui us explicare una mica que es el jazz.                                     
El JAZZ és un estil musical nascut a Nova Orleans (Estats Units) a principis del selge XX.                                                                                            
A principis del segle XVI quan els europeus van descobrir Amèrica i es van disposar a colonitzarla, per extreure les riqueses van tenir qe importar esclaus africans. Durant quatre segles les tradicions musicals europeas i africanes evolocionen en mans dels esclaus negres de les plantacions (cants espirituals), al blues i al gospel, les cançons dels afroamericans convertits al protestantisme.                                                    
Al blues és una evolució de la música africana. Les seves tradicions musicals sotmeses a la cultura europea dominant van donar a lloc els espirituals (cants religosos), worksong (cants de treball), al blues (cants de lament).     
Musicalment, es caracteritza pels ritmes sincopats, la insistència rítmica i les improvacions. Ha fluït en la música clàssica i en la popular moderna, especialment en el rock-and-roll. Els estils més importants en l’evolució del jazz són els següents:
Ragtime- Predomini dels instruments de metall i de laimprovisació.                                                                                                                                              Dixieland- Jazz tocat per músics blancs  a imitació dels negres.                                                                                                                                                     Chicago- Dóna molta importància als solos improvisats.                                                                                                                                                               Swing- Suposa la comercialització del jazz, amb grans orquestres (big bands) de molts instruments. Modalitat de jazz desvinculada de la seva qualitat rítmica.                                                                                                                                                                                                                                       Be bop- Abandona les tonalitats i la quadratula formal. La figura més important va ser Miles Davis, que després va evolucionar cap a altres estils.                          Jazz cool- Introdueix l’atonalisme, la llibertat formal i la discontinuïtat rítmica. 
I aqui us deixu per avui :)     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada